Jótékonyság felsőfokon – Laki Zsolt labdarúgó tornája
2017. március 15. írta: P. P.

Jótékonyság felsőfokon – Laki Zsolt labdarúgó tornája

Labdarúgó tornát rendez Laki Zsolt, melynek teljes bevétele jótékony célra lesz fordítva. 2017 júniusában lehet részt venni a tornán felnőtt és gyerek korosztályban egyaránt. Ki ő? Mi a célja az eseménynek, és milyen tervei vannak még a jövőre nézve? Fényt derítettünk a kérdésekre.   

17354757_1473828566010745_1624287289_n.png

A jótékony edző

Laki Zsolt utánpótlás labdarúgó edző jótékonysági tornát rendez a Gandhi Sportcsarnokban. Az évek óta a sportban jártas szakember több éve rendez hasonló eseményeket, melyeket jótékony célokra használ fel. Játékosként sajnálatos sérülések hátráltatták karrierjét, míg 20 éves korára végleg letette a stoplist, és az edzői pályára állt. „A foci megtanított a végsőkig való küzdelemre, a győzelemre és a tiszteletre, amelyet szeretnék átadni a fiatalok számára is”. – avat be Laki Zsolt. A fiatalkora óta focival foglalkozó Zsolt három éve dolgozik edzőként, két éve szerezte meg ehhez végzettségét is, és olyan csapatoknál volt jelen, mint Pellérd, Bicsérd, vagy a PMFC női csapatánál az utánpótlás szférában. A hat évesektől a tizenkilencig több korosztályban is megfordult. Csapatainál végzett vezetőedzői, segédedzői, valamint pályaedzői feladatokat is. Jelenleg a Szentlőrinc SE Pécs mellett elhelyezkedő városának u-7-es - hét éves utánpótlás korosztály- csapat vezetőedzője, és rengeteget segít önként különböző eseményeken, melyeket saját erőből szervez meg.

A 22 éves pécsi Laki Zsolt régóta szívügyének tartja az emberek segítését, mely szorosan összefügg edzői tevékenységével is. A jótékonysági torna ötlete akkor fogalmazódott meg benne, amikor a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikája folyosói között járt. Ekkor tudatosult benne, hogy az intézmény nehéz anyagi körülmények között működik, és a beteg gyerekek számára nincs meg a megfelelő háttér, a gyógyulási idő akár 3-4 héttel tovább is eltarthat, mint az szükséges lenne. A fiatalkorúak kisegítése érdekében rendezte meg első jótékonysági tornáját, melynek bevétele 82 ezer forint volt, és a teljes összeget egy amputált lábú személy számára ajánlotta, elősegítve ezzel műlábának megszerzését.

17327885_1473828799344055_1144315465_n.png

2017. június 10-11-én rendezi meg következő tornáját a Gandhi gimnáziumban, melyre minden érdeklődőt szívesen fogad. A bevételek teljes összegét a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikája számára juttatják el, ezzel elősegítve a körülményeik javítását. A két napos torna regisztrációs díja 18 év alatt 800 Ft, míg felette 1600 Ft játékosonként. A csapatok különböző korosztályokban nevezhetnek, maximum 12 fős létszámmal. A jelentkezéseket előre le kell adni, mely tartalmazza a csapat nevét, a játékosokét, és a létszámot is elérhetőséggel. A csoportok több részre le lesznek bontva, lesz kisebb korosztály, 18 év alatt és felett is, valamint 34 éves kor felett is lehet nevezni. Az első napon a gyerekek (18 év alatt), míg másnap a felnőttek (18 év felett) mérik össze tudásukat. A körmérkőzéses rendszerben zajló esemény végén érmeket, kupákat, okleveleket is kiosztanak a résztvevők számára. Nézőként is van lehetőség részt venni, akár támogatni a kezdeményezést. Az ebből származó bevételt helyben gyűjtjük mindkét nap, amit egy illetékes munkatárs a klinikáról fog személyesen elvinni. - árulta el lapunknak Laki Zsolt, főszervező.

A jövőre nézve is vannak már tervek, a Mosoly Alapítvány, Misina Természet- és Állatvédő egyesület számára is rendezhet hasonló eseményt. A bevételeket szintén jótékony célra fogja felhasználni, és a továbbiakban is várhatóak különböző rendezvények. Zsolt önzetlen tevékenysége és gondolkodásmódja példaértékű lehet bárki számára, akinek valaha is eszébe jutott a gyerekek segítése, és a világ jobbá tétele.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-bolcsesz.blog.hu/api/trackback/id/tr4612340933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása