A humorista építész - Kőhalmi Zoltán Pécsre érkezik
2017. március 07. írta: P. P.

A humorista építész - Kőhalmi Zoltán Pécsre érkezik

Magyarországon igen népszerű műfajnak számít a stand-up comedy, egyik nagy alakja pedig Kőhalmi Zoltán. Az előadó most Pécsett rója le tiszteletét, egy dupla előadás keretében érkezik a városba. Ki ő? Mi is ez a műfaj? Hol fog fellépni? Az alábbiakban összefoglaltuk. 

A humorista építész  

Kőhalmi Zoltán Szentesen született, és Szegeden járt gimnáziumba. A BME építészmérnöki karára járt egyetemre. 1998 már a Magyar Rádió humorfesztiváljának győztese volt szerzőként.  Később előadóként is kipróbálta magát a stand-up comedy műfajában, majd lett az egyik legnépszerűbb humorista az országban. Állandó szerepet tudhat magáénak a sokak által kedvelt Showder Klub műsorában, és a Dunaszínház tagja. A 39 éves Karinthy-gyűrűs humorista most Pécsett szórakoztatja közönségét. 

Szerepe a médiában               

A sokszínű humorista nem csak a színpadon tevékenykedik, megfordult a rádió és televízió mellett az írott sajtóban is, a HVG és a Hócipő folyóirataiban is publikált. Színészként szerepelt olyan filmekben, mint a Zsaruvér és Csigavér II.: Több tonna kámfor, a Buhera mátrix és a Bakkermann. Animációs-forgatókönyvíróként is jelent volt a Bossa Astoria című filmben. 

Dumaszínház Pécset

2017. március 14-én kedden, 18-20 óra között lép fel Kőhalmi Zoltán egy dupla előadás keretében, Felméri Péterrel és Csík Gáborral karöltve. Az esemény helyszíne a Zsolnay Negyed területén belül lesz az E78 épületében (Pécs, Zsolnay Vilmos utca 37), vagy megrendelhetőek online. A belépők még kaphatóak az alábbi irodákban:

- Partyzoo Jegyiroda - Pécs, Ferencesek u. 26.
- Fókusz Könyváruház - Pécs, Jókai u. 25.
- IBUSZ - Pécs, Bajcsy Zsilinszky u. 11/1.
- Libri Könyvesbolt - Pécs, Irgalmasok u. 6.
- Pécsi Nemzeti Színház - Pécs, Színház tér 1.
- Tourinform - Pécs, Széchenyi tér 1.
- Vista - Pécs, Ferencesek u. 2.

Mi is az a stand-up comedy?

A stand-up comedy műfaja sokak számára ismerősen csenghet. Itt az előadó leggyakrabban mindenféle kellék nélkül ad elő vicces történeteket, mond egysoros poénokat úgy, hogy ezt közvetlenül a színpadon teszi a nézőközönség felé. A 19. század végén kezdett elterjedni az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban. Egyik legelismertebb előadó Mark Twain volt. Magyarországon szintén nagy népszerűségnek örvend, és nagy múltra tekint vissza. Egyik legnépszerűbb és leghíresebb előadó Hofi Géza volt, aki a legmagasabb szinten szórakoztatta az embereket. Jelenleg az egyik ilyen legmagasabban jegyzett előadónak számít Kőhalmi Zoltán a szakmában.

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-bolcsesz.blog.hu/api/trackback/id/tr4712319287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása