Hazánk pörgő nyelvű titánjai –  30+1 magyar rapper
2017. március 06. írta: P. P.

Hazánk pörgő nyelvű titánjai – 30+1 magyar rapper

 

Magyarország nem szűkölködik a rapperek számában, rengeteg színvonalas, minőségi zene jellemzi a hazai hiphop világát. A legismertebb, legnépszerűbb, és legjobb előadókat szedtük össze.

Hősök

Az ország egyik legnépszerűbb együttesének számító Hősök formáció több mint tizenöt éve végzi áldásos tevékenykedését a Magyar hip-hop műfaja iránt. A csapatban eleinte négy előadó volt, Mentha, Eckü, Brash és Joeker, utóbbi kettő azonban az évek során kilépett a brigádból. Az együttes elég megosztónak számít hallgatói körökben, ugyanis populárisabb zenéik is vannak, és elég sokat szerepelnek a médiában, mely köztudottan nem a rapperek gyűjtőhelye, valamint sokan a régi számaikat követelik vissza. Sokszínű zenéikről ismertek és zseniálisan váltogatják azok hangulatát, melyek egyszer komoly, erős mondanivalóval rendelkeznek, máskor lazább, populárisabb stílusúak.

Tkyd

A Magyar rap Petőfije. Tkyd az ország egyik legszínvonalasabb szövegírója, és előadója. A zenéit kőkemény valóság, szókimondás jellemzi egy nagy adag költészettel vegyítve. Pápa büszkesége a kilencvenes évek óta foglalkozik a rappel, igazi öregfiúként azonban kis jelét sem mutatja annak, hogy kiégett volna. Nem reklámozza magát túl sokat, mégis országos ismeretségnek örvend, emellett erős rajongótáborral rendelkezik maga mögött, akiknek sosem okoz csalódást zenéivel.

Mikee Mykanic

Az egyedi, kemény szövegeiről ismert rapper igazi kuriózum a rap szcénában. Zseniális váltások a szavak között, és első osztályú előadás mód. Mikee egyenesen kivégzi a mikrofont, és elsöpör mindent, amikor a színpadra lép. Na és persze Vijjú, vijjú!

Rico

A főként a munkás, lakótelepes vonalat képviselő rapper zenéinek szövegében szó szerint minden duma dráma. Szókimondó rigmusai, és szövege igazi erőt ad hallgatói számára egy nehéz napon.  Újabban Miss Mood-al készít közös zenéket, akivel együtt is lépnek fel szerte az országban. A szerelmes zenéket gyakran egy lapon említik a nyálas dalokkal, ők azonban világszínvonalon hozzák ezt mind szövegvilágában, mind hangulatában.

Akkezdet Phiai

Kultúra mesterfokon. Saiid és Újonc olyan szinten váltogatja a szavakat, hogy arra csak nagyon kevesek képesek. Eleinte angolul kezdtek zenélni, aztán váltottak az anyanyelvre. A szövegeik nyelvezete nehéznek mondható, mégis rengetegen szeretik az országban. A Slam Poetry műfaja sem áll távol tőlük, mindketten érdekeltek hasonló körökben.

Essemm

Jelenleg talán Essemm rendelkezik a legnépesebb rajongótáborral a hazai rapperek közül. A gettó rap megtestesítője Kapuvárról tört be a hazai hip-hop piacára. 112 jó ok van rá, hogy miért érdemes őt hallgatni. Stílusa miatt elég szélsőséges a megítélése, de mára már talán többen kedvelik őt, mint amekkora ellentáborral rendelkezik. Tegyük hozzá, hogy Essemm többségében kimondottan színvonalas zenéket gyárt, igényes klipvideókkal fűszerezve.

Mr. Busta

Mr. Busta vitathatatlanul Magyarország legmegosztóbb rapperének számít. Népes rajongótáborral rendelkezik, de legalább ekkora ellentáborral is. Szövegei gyakran elég durva és obszcén stílusúak. A Real Trill Music kiadó egybecseng nevével, itt rendszeresen lehetőséget ad általa tehetségesnek tartott előadóknak, akiket rendre be is futtat.  A kiadó régóta a legsikeresebbek között van a hazai piacon.

NKS

Az NKS – Nem Közölt Sáv- több mint 20 éve van a szakmában, és két tagja, Nos’ Chez és Zenk gazdagítja a Magyar hip-hop világát minőségi zenéivel. A hazai piac elismert tagjai, rendszeresen járnak fellépni különböző rendezvényekre is, és megannyi közreműködést tudhatnak maguk mögött.

Bankos

Egy újabb öregfiú, szintén vérprofi. Egyedi zenéiről ismert, a Magyar rapfilozófusként is emlegették már. Egy igazi gondolkodó, aki gondolatait papírra vésve, mikrofonnal adja elő.

Siska Finuccsi

Siska, a telep rappere. A szegény, és nehéz anyagi helyzetben lévő emberek fő szónoklója. Őszinte, egyenes szövegeiről lett híres, az az ember, akivel simán el tudjuk képzelni, hogy mellettünk ül egy sörrel a kezében a kocsmában, annyi különbséggel, hogy ő Magyarország egyik legjobb rappere vitathatatlanul.  Nemcsak szegények és nehezebb sorsú embereknek, mindenki számára erősen ajánlott Siska Finuccsi-t hallgatni.

Barbárfivérek

Deego és Tibbah Barbárfivérek néven futtatja együttesét 2009 óta, mely Győr városából indult. Deego különleges hangjáról is ismert, amit főként a refrénekben hallhatunk, de szövegei is egyedülállóak. Tibbah igazi szókimondó rapper, mellette rendszeresen foglalkozik zenei alapok kiadásával is. A barbárok meghatározó tagjai a Magyar Hip-Hop műfajának.

Animal Cannibals

A Magyar rap szülei, akik számtalan tehetségkutatót rendeztek már, és régóta jártasak a szakmában. Felfuttatott tehetségek, befutott slágerek, és ízig-vérig hiphop. Népszerűségük töretlen, és a hazai piac egyik legelismertebb tagjai.

Kreck

Méltatlanul kevés rajongóval rendelkezik, pedig szövegei a legsokatmondóbbak közé tartozik. Szövegei közel sem felszínesek, többször kimondottan spirituális úton próbálja átadni a lényeget. Mindenkinek erősen ajánlott, aki többet gondol a világról, és értelmi zenére vágyik.

Fankadeli

Szintén spirituálisabb zenéiről ismert, sokatmondó szövegvilággal rendelkezik. Népszerű, ugyanakkor megosztó személy, a zene mellett több helyen is tevékenykedik, szerepel például a médiában is, ahol gondolatmeneteit próbálja átadni a nézők számára - legtöbb kritikáját jelenleg innen kapja -. Fankadelit hallgatni azonban már egy lépcsőfok, ahonnan eljuthatunk a dolgok megértéséhez.

Deniz

A Magyar motivátor. Zenéi inspiráló jellegűek, ő az akit érdemes meghallgatni akkor, ha valaki önbizalomhiányban szenved, vagy egyszerűen motivációra van szüksége. Emellett Deniz az ország egyik legjobb előadójának számít, és legyen szó társadalomkritikáról, örömről, bánatról, bármilyen témában megállja helyét.

Fluor Tamás

Aligha kell bemutatni, a szókimondó rapperből „mizu”-ig váltogatta stílusát. Sokan bírálják „nyálas” zenéi miatt, manapság azonban kimondottan igényes zenéket gyárt, komolyabb tartalmakkal is, mondhatni érettebb szövegekkel rendelkezik.  

Fura Csé

Focista karriernek indult, egy sérülés közbenjárásával azonban rap lett belőle. Fura Csé a Káva tagjaként tett szert erős rajongótáborra, de manapság is aktívan zenél, több közreműködést is magáénak tudhat.

BSW

A BSW zenéje az idő múlásával érezhetően egyre érettebbé válik. A BeerSeeWalk nevet sem írják már ki, amely a sörszívókból jött össze. Gaben és Meklód ütős szövegeivel tart rengeteg koncertet népes rajongótáborának, és tesz szert egyre nagyobb ismertségre szerte az országban. Klipjeik külön szót érdemelnek, a klipjeik világszínvonalúnak is nevezhetőek.

Funktasztikus

Fantasztikus szóhasználat, hihetetlen gyors kiejtéssel és észjárással. Különleges zenéje utánozhatatlan, külön pontot érdemel a Magyar rap világában. Funktasztikus alapzene.

Sub Bass Monster

Négy ütem, sebességmámor egyenesen Gyulafirátótról. Sub Bass Monster a legtehetségesebbek közé tartozik, és példakép a Magyar rap nagyjai számára is. Egy igazi rap zseni, világszínvonal.

Süti

Szűkebb körökben népszerű, legjobban a Majmok Bolygója formációjából ismerhetjük. Nem reklámozza magát túl, egyszerűen hallhatjuk több közreműködésben, de adott már ki egyéni zenéket is. Süti tehetsége vitathatatlan, szövegei önmagukért beszélnek.

Day

Tíz éve szól aktívan Day zenéje Sopronból, melyek között lehet találkozni szókimondó, szerelmes szövegekkel is. Az őszinte és nyílt rap mellett a színvonal sem marad el, valamint erős rajongótáborral rendelkezik maga mögött.

BLR

Az újpesti rapper 18 éve kezdte a szakmában, azóta is aktívan foglalkozik dalszerzéssel. Közreműködött a nagysikerű „Belehalok” című slágerben is, mely által országosan ismertté vált.

Killakikitt

Kemény rigmusok, szókimondó, és durva szövegek. Aza és Tirpa elég szabad szellemben írja szövegeit, de mégis – talán ezért- a Magyar rap egyik legmeghatározóbb együttesévé nőtték ki magukat.

DSP

Dipa, Bom és a lakótelep. Egyszer fent, egyszer lent, de a DSP mindig fent van, már ami a zenéiket illeti. Az igényes utcazene megtestesítése, valamint az erős szövegek, és társadalomkritikától sem mentes zenéjük jellemzi.

Majka

Megítélése többek között a médiában betöltött szerepe miatt erősen szélsőséges, de statisztikailag, nézettsége alapján az egyik legsikeresebb rappernek vallhatja magát. Zenéi nézettsége az egekben, 2004-ben már az ország legjobb rapperének is megválasztották.

Bobakrome

Szabad stílusú szövegek jellemzik, szintén tapasztalt, régóta a szakmában jártas rapper. A Magyar hip-hop elismert tagja.

Busa Pista

Egyedi technika, több sikeres lemezzel a háta mögött. Busa Pista szintén tősgyökeres rappernek számít, és alap egy rap palánta számára.  

Phat

A Bloose Broavaz meghatározó tagja, igazi fenegyerek. Laza, szókimondó stílusú előadó, több közreműködéssel, és elismert zenével a háta mögött. Gyerekkorában már írt verseket, amiből később jöttek a rap szövegek, a többi már történelem.

Dzsiiza

Dzsiiza a dallamosabb, éneklősebb vonalat követve robbant be a köztudatba, először főként Pécsett, aztán az országban is népszerűvé vált. A rapper stílusa egyedülálló, hol épp szókimondó szövegek, hol életvidám, éneklős dalok jellemzik. Készül az új albuma, mely EVIDENS néven lesz elérhető rajongói számára. Az univerzális déli rapperrel készült interjú az alábbi linkről kattintva érhető el.

Ganxsta Zolee

A Magyar rap öregfiúja, a műfaj általa vált igazán ismertté hazánkban is. Neve mára egyet jelent a rappel. Egy igazi közvetlen, laza ember, aki nem fél megmondani a frankót, bárhol, bárkinek, bármikor. Mondhatni sosem nő fel igazán – jó értelemben-, ezért is szeretik annyian a mai napig.  

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-bolcsesz.blog.hu/api/trackback/id/tr1112317427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása