Sorozatajánló - Kingdom
2016. november 06. írta: P. P.

Sorozatajánló - Kingdom

A Kingdom egy igazi gyöngyszem a sorozatkedvelők számára. Az MMA világában, és annak szereplői körül forgó történethez nem feltétlenül kell nekünk is egy ketrecben bunyózni, hogy megkedveljük. A történet elvisz minket, képesek vagyunk több részt egyhuzamban ledarálni belőle, és nálam valahol ezt jelenti egy jó sorozat. Miről is szól a történet? A középpontban alapvetően a volt legenda, és jelenleg edző, egyben a terem tulajdonosa, Alvey Kulina áll Frank Grillo alakításával, akinek két fia, az életet habzsoló és balhéktól nem mentes Jay Kulina, (Jonathan Tucker) valamint a csendesebb, becsületesen dolgozó Nate Kulina (Nick Jonas) szintén harcosok. Az apját fizikailag bántalmazó, frissen szabadult Ryan Wheeler, (Matt Lauria) aki az egyik legtehetségesebb harcosa volt már a négy év börtön előtt is, valamint jelenlegi barátnője, és egyben Ryan exe Lisa Prince, (Kiele Sanchez) akivel közösen vezetik a termet. A történetben fokozatosan felbukkannak új szereplők, akik meghatározó szerepet töltenek be a főhősök életében is. A sorozat rendezője Byron Balasco. Az Audience Network már berendelte a harmadik évadot. 

 

Alvey Kulina - Frank Grillo

Alvey eléggé összetett figura, nem az az otthon ülős fajta. Magánélete folyamatos hullámvasút, a feszültség levezetésére főként az alkoholt választja, vagy a teremben próbálja felidézni a régi szép emlékeket. Az MMA világában valóságos legendának számít.  Frank Grillo remekül hozza a szerepet, a karakter bajaival akár könnyen azonosulni is tudunk. Nem volt ismeretlen számára a terep, ezelőtt láthattuk hasonló témájú filmben már, a Warriorban is. 

Lisa Prince - Kiele Sanchez

Lisa erős, független személyiség, aki remekül vezeti párjával, Alvey-val a boltot. A terem nélküle szinte elképzelhetetlen, szerepe elég fontos a harcosok világában is. Kiele Sanchez hitelesen hozza a karaktert. Korábban találkozhattunk vele többek között a Lost-ban is.

Jay Kulina - Jonathan Tucker

Jay imádja a rivaldafényt, a felhőtlen szórakozást, amolyan önpusztító fajta egyben. Nem a legmegbízhatóbb személyiség, több meccset is kihagyott, ezért sokan már nem hisznek benne. Azonban gyorsan rájöhetünk, hogy az ő személye sokkal összetettebb és bonyolultabb. Jonathan Tucker nálam a sorozat legjobb alakítását nyújtja, a megformált karakter talán a legszínesebb egyéniség az egész sorozatban. A színészt láthattuk a Donnelly klán-ban is.

Nate Kulina - Nick Jonas

Nate látszólag higgadt, megbízható és keményen dolgozó sportember. Apja kezei alatt próbál egyről a kettőre jutni, bátyja mellett azonban nem lehet unalmas az élete, de végig jó kezekben van. Nick Jonas feltűnik a Scream Qeens: Gyilkos történet-ben is. A színész más körökben is otthonosan mozog, például a zeneiparban.

Ryan Wheeler - Matt Lauria

 

Ryan hirtelen haragú, erőszakos, aki négy évet töltött a börtönben, mert tolószékbe juttatta az apját. Ugyanakkor egy tisztességes, jó emberről van szó, aki próbál a helyes útra lépni, meg megbocsátást nyerni a múltja miatt. Edzője ismét felkarolja, és határ a csillagos ég. Az egyik legtehetségesebb harcos a teremben. Matt Lauria karakterét remekül alakítja, a színész korábban játszott a Tiszta szívvel foci-ban .

További szereplők, és a későbbiekben fontossá váló karakterek:

Alicia Mendez - Natalie Martinez

Christina Kulina - Joanna Going

Keith - Paul Walter Hauser

Shelby - Juliette Jackson

Ava Flores - Lina Esco

A sorozat értékelése: 8,0/10

Legjobb karakter/színész: Jay Kulina / Jonathan Tucker

IMDB pontszám: 8,4

 

 írta: Prezsnyák Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-bolcsesz.blog.hu/api/trackback/id/tr2311934037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása