Hearthstone: A legnépszerűbb virtuális kártyajáték
2017. február 28. írta: Fischer K.

Hearthstone: A legnépszerűbb virtuális kártyajáték

A játékok a 21. században, már nem feltétlenül kézzel fogható, műanyagból készült darabok. A piacot elárasztják a különböző, virtuális térben játszódó számítógépes, konzolos, és egyéb platformokra legyártott programok. Ezen a téren, egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek azok az alkotások, amelyek valós időben, valódi emberi ellenfelekkel szemben folynak.

Hearthstone: A legnépszerűbb virtuális kártyajáték

A Hearthstone – Heroes of Warcraft, egy ingyenesen játszható, egy az egy ellen történő, mondhatni „harci-kártyajáték”. A Blizzard Entertainment által piacra dobott klasszikust, először a Penny Arcade Expón mutatták be 2013 márciusában, miután a zárt béta fázis alatt kapásból 1 millió játékost vontak be. A cég hírnevének, a youtubereknek és streamereknek köszönhetően a játék már ebben az időszakban is hatalmas népszerűségnek örvendett, ez pedig azóta is csak fokozódik.

hearthstone1.jpg

Játékmenet

A játék kezdete előtt, a játékosoknak 9 hős közül kell kiválasztaniuk, hogy melyikkel is szeretnének pályára lépni (erről bővebben később). A játék egy virtuális táblán zajlik, ahol két játékos csap össze egymással. Mindketten saját paklival játszanak, amiket előzetesen maguk a játékosok állíthatnak össze, annak megfelelően, hogy milyen stratégiát szeretnének alkalmazni a „harcmezőn”. A játékosok 30-30 életerővel rendelkeznek, a cél pedig, hogy az ellenfél életereje elfogyjon, ekkor véget ér az adott meccs.  A játékmenet körökre osztott, minden körben körülbelül 2 perc áll rendelkezésre a döntéseket meghozni, majd meglépni. A kártyák kijátszása úgynevezett „manába” kerül, amiből minden körben egyel többet kapunk. Az első körben tehát 1 manával kezdünk, majd minden körben egyel többel, amíg el nem érjük a maximális 10 manás limitet. A kártyák kijátszásának költsége is változik, attól függően, hogy éppen milyen erős. Például egy 4 manás kártyával egy célpontnak okozhatunk adott sebzést, míg egy 8 manással akár az egész táblát letakaríthatjuk.

20130927021742a0dl9fx3or4b46g1.jpg

A kártyák sokszínűsége

Ha nagy vonalakban kell meghatároznunk a kártyákat, akkor három csoportra oszthatjuk őket. Vannak kártyák, amikkel lényeket, vagyis minionokat idézhetünk a táblára, vannak, amikkel különböző képességeket, spelleket hívhatunk segítségül, és vannak olyan lapok, amik egy adott fegyvert adnak a kezünkbe. Ezen felül minden kártyának van egy besorolása, aszerint is, hogy milyen gyakorisággal fordulnak elő, a gyűjtés során, – Igen a kártyákat kőkemény munkával kell összegyűjtögetnünk – eszerint 4 csoportba oszthatjuk őket:

Common < Rare < Epic < Legendary

the-top-10-new-hearthstone-cards_87ab.jpg

Hősök, választható kasztok

A Hearthstone-ban 9 hős, más néven kaszt közül választhatunk. Mindegyik saját, specifikus lapokkal és képességgel rendelkezik. Többek között választhatunk harcost, mágust, vadászt, druidát és egyéb hősöket. Mindegyik rendelkezik saját, hősképességgel, egyesek tűzlabdát lőnek az ellenség nyakába, mások páncélt építenek, és többek közt van, aki totemeket idéz. A hősképességek körönként egyszer használhatóak, 2 manáért.

all.jpg

Érezd jól magad, miközben az agyad is tornázik

A játékban rendkívül fontos szerepe van a taktikának, matematikának. A minionoknak ugyanis támadó értékük és életerejük is van. Ha mondjuk egy 2 támadóponttal, és 4 életerővel rendelkező lénnyel támadunk egy ellenséges, 2 támadóponttal és 2 életerővel rendelkező lényt, akkor mindketten 2-őt sebeznek a másikra, amit ugyebár a 4 életerővel bíró minion túl fog élni, a maradék 2 életével. Persze nem mindig ilyen egyszerű a dolog, a táblán általában több minion van egyszerre, és ezeknek az értékeit lerakás után is van lehetőség változtatni egyéb kártyákkal.

Egy új Hearthstone év veszi kezdetét: A Mammut Éve

A Hearthstone minden évben megújul, új mechanikák, új lapok érkeznek a játékba, ettől válik folyamatosan izgalmassá, változatossá. Az idei évben elköszönünk a Kraken évétől, és április környékén megkezdődik a Mamut éve. Az idei évre a Blizzard 3 új kártyacsomagot ígért, az elsőről pedig már tudni lehet, hogy Un'Goro témájú kiegészítő lesz. Un'Goro egy ősi dzsungel teli ősrégi csodákkal, fel nem fedett titkokkal és elementál energiával. A kiegészítővel 135 vadonatúj lap érkezik, ami számos újítást hoz magával. Bevezetésre kerül az új „adapt” mechanika, ami a játékon belül ad lehetőséget, adott 10 „adapt” kártya felfedezéséhez. Most először érkeznek legendary minősítésben spellek, különlegességük pedig ezen túl, hogy mindig nálunk lesznek a meccs kezdetén – tehát nem kell arra várnunk, hogy felhúzzuk őket a pakliból.

journey-to-ungoro-crater.png

Hearthstone Hungary – a magyar Hearthstone közösség

Kis hazánkban is igen népszerű játékról beszélünk, így annak rendje és módja szerint saját közössége is alakult a játéknak. A magyarok éllovasai, a Hearthstone Hungary szerkesztői, akik mindig naprakészek, és folyamatosan közlik a legfrissebb híreket magyarul, a magyar közösségnek. Oldalukon a játékosok megoszthatják egymással tapasztalataikat, paklijaikat, külön alkalmazással készíthetnek útmutatókat ajánlásaikhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-bolcsesz.blog.hu/api/trackback/id/tr6912300801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása